Varmt välkomna till familjen Althaus på Krokstorps Gård vid Vättern​

Hos oss kan ni bo bekvämt i någon av våra två stugor och njuta av den vackra naturen med en underbar utsikt över Vättern.
 
Krokstorps Gård ligger i Södra Fågelås söder om Hjo. Vi är omgivna av åkrar och ängar, hagar och skog. Här kan man ta långa sköna promenader och cykelturer, bada i Vättern eller ta en tur i vår roddbåt. Det är ungefär 500 meter ner till Vättern, ta gärna med frukostkorgen eller kaffekorgen ner och njut av utsikten och stillheten.
 
Här har bedrivits jordbruk sedan 1600-talet då munkarna från Alvastra Kloster lade under sig även denna sidan av Vättern. Krokstorp hamnade tidigt under adeln och fram till och med 1684 var gården ett säteri, dvs fri från beskattning. Marken är bördig och då liksom nu bedrivs här jordbruk, nu odlas det till största delen vall och i hagarna går 20 nyinflyttade highland cattle djur, som verkar stortrivas med den fina utsikten över Vättern. Och hönsen får vi inte glömma, frukostäggen kan ni nämligen hämta nyvärpta direkt från hönshuset…
 
Vill ni spana på skogens vilda djur, rådjur, älg, hare eller fågel, så har vi ett älgtorn bakom ladugården. Dit kan man gå i skymning eller gryning, sitta tyst och vänta... Vi har lagt in utflyktsförslag för er som vill vara lite mer aktiva. Information hittar ni under ​”att göra - aktivitetsförslag”

Ni är välkomna att ta med egna husdjur, max ett djur och ni måste meddela detta i förväg.

     

Startsida

Krokstorps Gård - bekvämt boende i lantlig miljö med personlig service
Maria Althaus
Krokstorps gård 544 94 Hjo Mobil 070-619 51 94 E-post  GPS N 58º 9' 57" E 14º 12' 42"
www.krokstorp.se